Forum Τεχνικής Εκπαίδευσης
Καλώς ορίσατε στο Forum Τεχνικής Εκπαίδευσης!

Για να αποφύγετε την προβολή διαφημίσεων αλλά και για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλο το υλικό του φόρουμ, κάντε κλικ στο σύνδεση (εάν είστε μέλος) ή στο εγγραφή (εάν είστε επισκέπτης).

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Forum Τεχνικής Εκπαίδευσης
Καλώς ορίσατε στο Forum Τεχνικής Εκπαίδευσης!

Για να αποφύγετε την προβολή διαφημίσεων αλλά και για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλο το υλικό του φόρουμ, κάντε κλικ στο σύνδεση (εάν είστε μέλος) ή στο εγγραφή (εάν είστε επισκέπτης).
Forum Τεχνικής Εκπαίδευσης
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πήγαινε κάτω
kathighths
kathighths

Αριθμός μηνυμάτων : 1340
Μέλος από : 09/09/2010

Joomla Empty Joomla

Κυρ Φεβ 26, 2012 9:35 pm

Joomla Joomla_Logo_Horz_Color_Slogan


Τι είναι το Joomla;

Γεμάτο δυνατότητες αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά ευέλικτο και φιλικό, το Joomla! είναι η εφαρμογή που χρειάζεστε για να δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο μια προσωπική ιστοσελίδα, αλλά και έναν ολόκληρο εταιρικό δικτυακό τόπο. Είναι προσαρμόσιμο σε περιβάλλοντα επιχειρηματικής κλίμακας όπως τα intranets μεγάλων επιχειρήσεων ή οργανισμών. Οι δυνατότητες επέκτασής του είναι πρακτικά απεριόριστες.

Το Joomla! είναι εφαρμογή ανοικτού κώδικα. Τι σημαίνει αυτό;

Η χρήση του Joomla! είναι απολύτως δωρεάν. Είστε ελεύθεροι να το χρησιμοποιήσετε, να το τροποποιή-σετε και να διερευνήσετε τις δυνατότητές του χωρίς να πρέπει να πληρώσετε κάποια άδεια χρήσης σε
κανέναν.

Πώς λειτουργεί;

Το Joomla! εγκαθίσταται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, τον web server. Ο χρήστης, εσείς δηλαδή, έχετε πρόσβαση στο περιβάλλον διαχείρισης μέσω ενός browser, όπως είναι ο Internet Explorer ή ο Firefox.

Από τη στιγμή που είστε εσείς ο διαχειριστής, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε κείμενο ή γραφικό,και έτσι να δημιουργήσετε τις ιστοσελίδες σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Joomla! μόνος μου;

Ναι, μπορείτε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ξεκινήσετε. Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Joomla! από το Joomlaforge.

Αν θέλετε, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στον επίσημο ιστότοπο www.joomla.org (στα αγγλικά) ή στο ελληνικό site υποστήριξης, το myjoomla.gr. Από τη στιγμή που το εγκαταστήσετε, μπορείτε να αναζητήσετε οδηγίες στο forum και στον ιστότοπο βοήθειας.

Τι επίπεδο γνώσεων πρέπει να έχω ώστε να μπορέσω να προχωρήσω;

Εάν γνωρίζετε τη χρήση ενός επεξεργαστή κειμένου, βρίσκεστε σε καλό δρόμο.Σε γενικές γραμμές, εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε με το Joomla! Θα υπάρξουν και περιπτώσεις που θα χρειαστείτε την υποστήριξη ενός επαγγελματία, όταν χρειάζεστε να αξιοποιήσετε εξειδικευμένες και προηγμένες δυνατότητες του Joomla! Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχετε τον έλεγχο: δημοσιεύετε ό,τι και όποτε εσείς θέλετε, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τι μπορώ να κάνω με Joomla!;
Αυτό εξαρτάται από εσάς. Οι δυνατότητες χρήσης του Joomla! περιορίζονται μόνον από τη δημιουργικότητά σας.Κάποιοι χρησιμοποιούν το Joomla! για διασκέδαση, για τη κατασκευή μιας προσωπικής ή οικογενειακής ιστοσελίδας. Ενσωματώνοντας διάφορα, διαθέσιμα δωρεάν, πρόσθετα εργαλεία / επεκτάσεις, διευρύνονται οι δυνατότητες και λειτουργίες του Joomla!, κάνοντάς το μια εφαρμογή αξιόπιστη για την ανάπτυξη σοβαρώνεταιρικών δικτυακών τόπων.

Πώς θα μπορούσα να διαφοροποιήσω την εικόνα του Joomla! ;

Το Joomla! χρησιμοποιεί μια ισχυρή templating engine που σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετετο δικό σας, εξατομικευμένο, template.
Για το σκοπό αυτό μπορείτε είτε να δημιουργήσετε δικό σας template, είτε να κατεβάσετε από το διαδίκτυο ένα από τα εκατοντάδες (περίπου 500) που διατίθενται δωρεάν, είτε να αγοράσετε κάποιο από αυτά που πωλούνται, είτε να παραγγείλετε την κατασκευή ενός σε έναν επαγγελματία. Από τη στιγμή που θα δημιουργήθεί το δικό σας template, δεν χρειάζονται παρά τρία κλικ, ώστε το περιεχόμενο του δικτυακού σας τόπου να προσραμοστεί στη μορφή του.

Τι γίνεται με το περιεχόμενο; Πρέπει να το δημιουργήσω από την αρχή, όταν αλλάξω ένα template; Μονολεκτικά, θα απαντούσαμε: όχι. Για να καταλάβετε τη λειτουργία, σκεφθείτε το template ως το «ρούχο», που ντύνει το «σώμα» σας (περιεχόμενο). Όταν επιλέγετε το νέο template, το περιεχόμενό σας παρουσιάζεται αυτόματα σύμφωνα με το νέο εικαστικό. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε τα διαφορετικά templates για τα διαφορετικά μέρη του δικτυακού σας
τόπου.

Δεν πρέπει να γνωρίζω Dreamweaver ή Microsoft Frontpage; Δεν χρειάζεται να αγοράσω κάποιο λογισμικό; Οχι! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας browser.

Σε προχωρημένο επίπεδο, για τροποποιήσεις ή δημιουργία templates, ή για επεξεργασία φωτογραφιών, χρειάζεται να διαθέτετε ένα text editor ή ένα photo editor αντίστοιχα.

Ποιες είναι οι δυνατότητες του Joomla! που ξεχωρίζουν;

Από πού να αρχίζουμε σε αυτήν την απάντηση; Το Joomla! έχει τόσα πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε όλα. Επιγραμματικά, αναφέρουμε τις πιο δημοφιλείς δυνατότητες:

Μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας από οποιονδήποτε υπολογιστή διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο. Πληκτρολογήστε το κείμενο, ανεβάστε τις φωτογραφίες, δημοσιεύσετε!.

Χρησιμοποιήστε το Joomla! για να συνεργαστείτε με όσους μπορούν να συμβάλλουν στην επεξεργασία του περιεχομένου. Δώστε τη δυνατότητα σε συνεργάτες σας να δημοσιεύσουν περιεχόμενο, στο πλαίσιο ασφαλώς των αρμοδιοτήτων τους. Είναι εύκολο. Μπορούν να το κάνουν από κάθε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δημοσιεύστε απεριόριστες σελίδες, χωρίς να περιορίζεστε από το Joomla! Χωρίς κανένα πρόβλημα, μπορείτε να κάνετε αναζητήσεις περιοχομένου και να τις αρχειοθετήσετε.

Η εφαρμογή υποστηρίζει τα διαφημιστικά banners: προωθήστε δικά σας προϊόντα και υπηρεσίες, ή χρησιμοποιήστε τα ως διαφημιστικό μέσο για τρίτους.

Προσθέστε forum, photo galleries, βιβλιοθήκες αρχείων, βιβλία επισκεπτών και φόρμες επικοινωνίας: λίγες από τις εκατοντάδες πρόσθετες εφαρμογές που κυκλοφορούν για το Joomla!

Η ελληνική κοινότητα του Joomla
kathighths
kathighths

Αριθμός μηνυμάτων : 1340
Μέλος από : 09/09/2010

Joomla Empty Απ: Joomla

Τρι Φεβ 28, 2012 1:38 pm
Οδηγίες Εγκατάστασης του Joomla στο ΠΣΔ: Εγκατάσταση του Joomla στο ΠΣΔ

Οδηγίες Εγκατάστασης του Joomla σε υπολογιστή (τοπικά): Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή

Οδηγίες Εγκατάστασης σε server και τοπικά μέσω βίντεο στα Βοηθήματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης