Forum Τεχνικής Εκπαίδευσης
Καλώς ορίσατε στο Forum Τεχνικής Εκπαίδευσης!

Για να αποφύγετε την προβολή διαφημίσεων αλλά και για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλο το υλικό του φόρουμ, κάντε κλικ στο σύνδεση (εάν είστε μέλος) ή στο εγγραφή (εάν είστε επισκέπτης).

Μοιραστείτε
Πήγαινε κάτω
kathighths
kathighths

Αριθμός μηνυμάτων : 1340
Μέλος από : 09/09/2010
http://kathighths.forumgreek.com

Edmodo Empty Edmodo

Την / Το Κυρ Φεβ 26, 2012 9:34 pm

Edmodo Edmodo-logo


Τι είναι το Edmodo;

Το Edmodo είναι μια δωρεάν υπηρεσία μικρο-ιστολογίων και χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει. Τα μικροϊστολόγια είναι κοινωνικά δίκτυα, στα οποία οι χρήστες μπορούν να δημοσιοποιούν μικρές αναρτήσεις κειμένου που αφορούν τα ενδιαφέροντά τους, τις δραστηριότητές τους, τις απόψεις τους, γεγονότα, ανακοινώσεις κτλ. οι οποίες συνήθως δεν ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες. Ο κάθε χρήστης μπορεί να ακολουθεί και να ακολουθείται από άλλους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βλέπει τις αναρτήσεις άλλων ατόμων καθώς και άλλα άτομα να βλέπουν τις δικές του αναρτήσεις. Το γεγονός ότι οι αναρτήσεις έχουν περιορισμένο μέγεθος, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν πολλές διαφορετικές αναρτήσεις από διαφορετικά άτομα.


Σε αντίθεση με το Twitter, το Edmodo προσφέρει ένα προστατευμένο περιβάλλον δημοσιεύσεων, όπου οι καθηγητές και οι μαθητές μπορούν επιπλέον να διαμοιραστούν σημειώσεις, συνδέσμους, αρχεία, εργασίες, ημερολόγια και να ανακοινώσουν γεγονότα χωρίς να έχουν εξωτερικοί χρήστες δικαιώματα πρόσβασης. Για να γραφτεί ένας μαθητής σε ένα μάθημα, θα πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Edmodo αλλά επιπλέον να γνωρίζει και τον κωδικό του μαθήματος που θα του έχει δώσει ο καθηγητής του. Σημαντικό χαρακτηριστικό του Edmodo αποτελεί επίσης το ότι δεν υπάρχει κάποιο όριο στο μέγεθος των μηνυμάτων που μπορούν να αποστείλουν οι χρήστες, με αποτέλεσμα τα μέλη των ομάδων να μπορούν εκφραστούν ελεύθερα χωρίς να περιορίζονται όσον αφορά το μέγεθος των μηνυμάτων τους. Επίσης, οι καθηγητές έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ομάδες για κάθε μία από τις τάξεις τους και να επιβλέπουν ξεχωριστά την εξέλιξη των δραστηριοτήτων. Σε κάθε ομάδα ανατίθεται ένας μοναδικός κωδικός, τον οποίο ο καθηγητής γνωστοποιεί στους μαθητές του ώστε να έχουν πρόσβαση στην ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες που δημιουργούνται είναι αυτοδύναμες και προστατευμένες από δράσεις τρίτων προσώπων. Τέλος, ο εκπαιδευτικός μπορεί να αναζητήσει και άλλους εκπαιδευτικούς, να τους προσθέσει στις επαφές του, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν εμπειρίες, γνώμες και να αλληλοϋποστηρίζονται.


Πιο πρακτικά


Αφού ένας καθηγητής έχει δημιουργήσει το προσωπικό του λογαριασμό, βλέπει μια οθόνη παραπλήσια με αυτήν της παρακάτω εικόνας:


Edmodo Edmodo21-1024x473
 1. Επιστρέφετε στην αρχική σελίδα.

 2. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικό ημερολόγιο για κάθε ομάδα.

 3. Βαθμολογίες των εργασιών των ομάδων.

 4. Η βιβλιοθήκη με τους φακέλους και τα αρχεία σας.

 5. Συμπληρώνετε και διαχειρίζεστε το προφίλ σας.

 6. Διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας (ιδιωτικότητα, ειδοποιήσεις κτλ).

 7. Αποσυνδέεστε από το Edmodo.

 8. Μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου σε μια ομάδα και να επιλέξετε τον τύπο του (εργασία, ανακοίνωση, ειδοποίηση κ.α.).

 9. Επισυνάπτετε στο μήνυμά σας αρχεία, συνδέσμους ή υλικό από τη βιβλιοθήκη σας.

 10. Διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις μιας ομάδας που εσείς δημιουργήσατε (πχ. διαγραφή ομάδας, κωδικός, κτλ.).

 11. Δείτε όλα τα μηνύματα που έχουν δημοσιευτεί μαζί ή ταξινομημένα ανά κατηγορία.

 12. Διαχειριστείτε τα μηνύματά σας (επιλογή, διαγραφή, επεξεργασία κτλ.).

 13. Δείτε όλα τα μέλη της ομάδας και διαχειριστείτε τα ατομικά.

 14. Αναζητείστε εκπαιδευτικούς και δείτε ποιος από το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα είναι στο Edmodo.

 15. Διαχειριστείτε τις συνδέσεις σας με άλλους εκπαιδευτικούς.

 16. Μπορείτε να συμμετέχετε σε μία ομάδα ή να δημιουργήσετε μια νέα.

 17. Επιλέξτε το χρώμα της ομάδας.

 18. Αναζητήστε κοινότητες στο Edmodo.

 19. Ζητήστε υποστήριξη από την κοινότητα του Edmodo.


Εκπαιδευτικά σενάρια

Ιστοσελίδα ηλεκτρονικής υποστήριξης του μαθήματος: Δημιουργήστε την ηλεκτρονική σας τάξη ώστε να επικοινωνείτε με τους μαθητές σας, να ανεβάσετε τις σημειώσεις σας, τις εργασίες των μαθητών αλλά και για να συνεργαστούν μεταξύ τους οι μαθητές σε επίπεδο ομάδων.

Επικοινωνία με γονείς: Δημιουργείστε ομάδες με τους γονείς των μαθητών ώστε να συζητάτε ζητήματα προόδου ή προβλήματα που ανακύπτουν στην τάξη.

Επικοινωνία με καθηγητές: Αναζητήστε άλλους εκπαιδευτικούς και κοινότητες, συνδεθείτε και επικοινωνείστε μαζί τους τόσο με σκοπό τη διαμοίραση υλικού όσο και την ανταλλαγή ιδεών.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Η επίσημη ιστοσελίδα του Edmodo – http://www.edmodo.com
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης